E-mail és SPAM

Miért fontos a saját e-mailcím?

E-mail címe percek alatt lehet bárkinek. Számtalan olyan e-mail szolgáltató létezik, akik egy regisztráció után lehetővé teszik, hogy akár álnéven bárki csináljon magának egy címet. Ilyen elektronikus levélcím szolgáltató például a Freemail.hu vagy a Google szolgáltatása, a Gmail.com, amit újabban Googlemail.com néven illetnek.

A saját e-mailcím megbízhatóságot, lekövethetőséget és összességében egy megbízható vállalkozást sugall, így mindenképpen ajánlható a használatasaját e-mail cím a vállalkozások számára, még akkor is, ha a honlapjuk létrejötte előtt már internet előfizetésükhöz kaptak a szolgáltatótól e-mail címet (pl. t-online vagy chello)

Mikor érdemes ingyenes e-mailcímet használni?

  1. Olyan weboldalak esetében, ahol kötelező regisztrációt kérnek. Ez legtöbbször azt vonja maga után, hogy a honlap tulajdonosa mailekkel fogja bombázni a feliratkozókat. Számos olyan külföldi oldal van már, ahol kifejezetten erre a célra úgynevezett instant e-mail címet hozhatunk létre, amely mindösszesen 3-4 óra hosszán keresztül létezik.
  2. Bizonyos szolgáltatások igénybevétele csak ilyen e-mail címmel lehetséges. Ilyenek a Google szolgáltatásai (például a honlapok látogatottsági statisztikáját nyújtó Google Analytics szolgáltatás, vagy a levelezőlisták létrehozása, a Google Groups).

Mi az a SPAM?

A spam (ejtsd: szpem) kéretlen reklámlevél. Nevét egy SPAM márkanevű sonkakonzervről kapta, amelyet a múlt század elején először reklámoztak reklámlevelek útján.
Az elektronikus levelezés korában az e-mail tárhely szolgáltatók és az e-mail címeket gyűjtő robotok folyamatos versenyben állnak - hasonlóképpen mint a vírusok és a vírusirtók fejlesztői. A leggyakoribb spam Magyarországon a külföldről érkező, általában potencianövelőt, banki szolgáltatást és szerencsejátékokat ajánló mailek. Hazai viszonylatban egyelőre az internetről legyűjtött mailekre kézileg küldött ajánlatok a jellemzőek.

Hogyan védekezhetünk a SPAM ellen?

Ha egy mailcímről (szerverről) túlságosan sok mail megy ki, azt a spamek szűrésére létrehozott programok beazonosítják, és a mailszerveren beállított szűrés erősség szerint vagy külön gyűjtik, vagy eleve törlik. A védekezés tehát több szinten lehetséges:

  1. Forduljunk a mail szolgáltatóhoz, kérjünk spam szűrést!
  2. Saját honlapunk készítőjétől követeljük meg, hogy a honlapra karakterkódolt formában helyezze fel a mailcímünket!
  3. Ne adjuk meg a mailcímet más honlapokra, ha az ottani honlapkészítő részéről nem garantált a karakterkódolás.
  4. A továbbküldött vicces e-mailek címlistáiból is kikerülhet a mailcím. Használjunk erre a célra külön - ingyenes - mailcímet.

A tárhely szolgáltató szerepe

A tárhely szolgáltatónak nemcsak arra kell ügyelnie, hogy tiltott tartalmakat ne engedjen fel a szerverre, de arra is, hogy nótorius szpemmelő cégek ne legyenek az ő szerverén. Ugyanis a spam-felismerő programok a teljes szervert azonosítják, így előfordulhat, hogy az azonos gépen lévő másik, vétlen cég sem tud maileket küldeni, ha a szpemmelőt blokkolják.

Mi minősül SPAM-nek?

Magyarországon spam-nek minősül minden olyan e-mail vagy mobiltelefonra küldött üzenet, amelynek küldéséhez a címzett nem járult hozzá. Sőt, spamnek minősül az is, ha valaki engedélyt kér, hogy ilyet küldhessen.

Részletesebben: http://damjanovich.hu/cikkek/spam-vagy-nem.html

Eladó domain nevek

Egy frappáns, könnyen megjegyezhető domain név fél siker az üzleti életben. Sajnos sok esetben a kiválasztott név már másvalaki tulajdonában van. Ekkor sem reménytelen a helyzet, hiszen lehet, hogy a domain eladó.

Számos olyan domain nevet tudunk felajánlani megvételre, melyek segíthetik vállalkozása sikerességét… eladó domain nevek

Tárhely és domain csomagok

Statikus-csomag1db .hu regisztráció, 100MB tárhely, 3db e-mail fiók

Silver-csomag1db .hu regisztráció, 1000MB tárhely, 10db e-mail fiók

Gold-csomag1db .hu regisztráció, 2000MB tárhely, 20db e-mail fiók

Platina-csomag1db .hu regisztráció, 3000MB tárhely, 30db e-mail fiók

Egyedi, személyreszabott igényeket is kielégítünk!

Letölthető dokumentumok

Minden fontos nyomtatványt megtalál itt, amire szüksége van az új domain igénylésnél, domain átregisztrálásnál, tárhely igénylésnél.

Domain ellenőrzés: 

Hazai és nemzetközi domain
név és tárhely szolgáltatások
mobil: 70/333-4-222 tel/fax: 46/349-994
e-mail:
info@domain1.hu